Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@04:45:49 GMT

اهمیت قصه گویی در یادگیری موثر

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۹۵۰۸

اهمیت قصه گویی در یادگیری موثر

چیزی در قصه ها وجود دارد که همه ما را مجذوب خود می کند. قصه گویی نیروی قدرتمندی در شکل گیری دانش، باورها و انگیزه های ما انسان ها محسوب می شود.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام وولک، وقتی به قدرت قصه‌گویی فکر می‌کنیم، اولین چیزی که به ذهن خطور می کند قصه کودکانه ای است که در کودکی توسط والدین و یا مادر بزرگ هایمان شنیده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما یاد گرفتیم که یک داستان خوب باید توجه ما را جلب کند، ما را وادار کند با شخصیت ها همذات پنداری کنیم، به ما درس های زندگی آموزش دهد و ذهنمان را برای مدت ها درگیر خود کند. به طور مختصر بخواهیم توضیح دهیم، داستانی خوب است که سرگرم کننده، قابل ربط و هدفمند باشند. در نتیجه، به خوبی می دانیم همه از شنیدن قصه خوب، لذت می برند. اما چرا قصه گویی یک مولفه مهم در نحوه یادگیری ما به شمار می رود؟ و معلمین و مربیان چگونه می توانند از قصه گویی برای توانمندسازی و الهام بخشیدن به دانش آموزان خود استفاده کنند؟ در ادامه به بررسی این نکات خواهیم پرداخت.

ما تکامل یافتیم تا از داستان ها یاد بگیریم

مدت‌ها پیش - همانطور که داستان‌های زیادی شروع شده است - انسان‌های اولیه و اجداد انسان‌نمای ما از طریق حرکات پانتومیم گونه،  آوازهای بدوی با عبارات آهنگین و طراحی‌ ها، نقاشی‌ ها ارتباط برقرار می ‌کردند و کنده کاری هایی جذاب که امروزه مهارت های هنری ما در برابر آن ها حرفی برای گفتن ندارند.

تمام این ها وسایل ارتباطی یا به طور خاص تر، راه هایی برای گفتن داستان بودند. بدین ترتیب ما از داستان ها درباره دنیایی که در آن زندگی می کنیم همانند خطرات فراوان، منابع آب و غذا، جغرافیا و... یاد گرفتیم.

همانطور که زبان ها توسعه یافتند و توانایی های ارتباطی انسان پیشرفته تر شد، قصه گویی با گرد هم آوردن ما در گروه ها و تقویت پیوندهایمان با یکدیگر از طریق به اشتراک گذاری تجربیات، نقش مهمی در بقای ما داشت. از طریق این تجربیات مشترک، و انتقال اطلاعات و سنت ها از طریق داستان ها، ما جوامع مختلف را تشکیل دادیم. و حال به این مرحله رسیدیم؛ موجودات اجتماعی که عاشق شنیدن  داستان خوب هستند، زیرا یادگیری از طریق قصه گویی در ما، ریشه و ذات ما، نهادینه شده است.

در تمام انواع آن، بسیاری از محققان توافق دارند که ارتباط از طریق قصه گویی نقش مهمی در رشد ما به عنوان یک گونه داشته است. قصه‌گویی یکی از قدیمی‌ترین روش‌های ارتباط انسانی است و در نحوه یادگیری و پردازش اطلاعات به مرکزیت تبدیل شده است. به این ترتیب است که ما زنده مانده ایم و پیشرفت کرده ایم تا امروز به افرادی که دائما در ارتباط هستند، تبدیل شویم. بنابراین، طبیعی است که با تبدیل شدن به مخاطبان اسیر به داستان‌هایی که بقا و درک ما از جهان را شکل دادند، داستان‌ها جزء کلیدی در نحوه یادگیری ما باقی بمانند.

با اشتراک‌گذاری و گوش دادن به داستان‌های یکدیگر، همه ما کمی به واقعیت نزدیک‌تر می‌شویم.

قصه های کودکانه عالی با ما می مانند

قصه گویی در عصر مدرن تنها به داستان محدود نمی شود. ما همیشه در دنیای تجارت از طریق بازاریابی و به شیوه ای که شرکت ها خود را به ذی‌نفعان داخلی و خارجی نشان می دهند، داستان می گوییم. به برخی از سخنرانی های پرشوری که ممکن است شنیده باشید، فکر کنید. حرف های موسس یک شرکت که از چگونگی شروع کار خود از یک استارت آپ کوچک و تبدیل آن به یک شرکت جهانی چند میلیاردی می گوید. موفقیت‌ها و شکست‌ها، داستان ‌های شب‌ زنده داری ها، تلاش، انگیزه و احساساتی که می‌شنوید، همگی به امروز منتهی شده‌اند و راوی آن ها را برای ما بیان می کند.

بسیاری از این سرگذشت های انسانی، با بهره مندی از ادبیات کودک، به صورت داستان های کودکانه درآمده اند تا پندها و نکات اخلاقی آن ها به کودکان آموزش داده شود. داستان ها از جذابترین و جالبترین پل های ارتباطی برای آموزش به کودکان هستند.

برای مثال داستان کودکانه چوپان دروغگو، از بهترین داستان ها برای آموزش صداقت به کودکان است. از این نمونه داستان های فارسی فراوان اند که با استفاده از آن ها می توانید نکات تربیتی و آموزشی را به فرزندان خود آموزش دهید.

داستان های زیبا و معروفی مانند شنل قرمزی، سفید برفی، شنگول و منگول، علاء الدین و غول چراغ جادو و ... که همگی آن ها در وبسایت کودکانه وولک موجود هستند، نکات و ظرافت های کودکانه و آموزنده ای را به همراه خود دارند که روایت آن ها برای کودکان می تواند بسیار مفید باشد.

هم چنین روایت قصه های کودکانه مشاغل و یا قصه های معرفی نقش های اجتماعی، در رشد هوش اجتماعی کودکان تاثیرگذار هستند. قصه های مشاغل، می توانند کودکان شما را با شغل های متعدد جدید و قدیمی آشنا کرده و آن ها را از کودکی به سمت هدفمندی و انتخاب کار مورد علاقه‌شان سوق دهد. به طوری که وقتی از آن ها می پرسید:"دوست داری چه کاره بشی؟" کودک بتواند با استدلال و تجزیه و تحلیل های ذهنی خود به شما پاسخ دهد.

برای دیدن داستان های کودکانه متنوع و جذاب برای کودکان خود، می توانید به وبسایت های تخصصی کودکانه مراجعه نمایید. وولک بهترین پیشنهادی است که در حوزه وبسایت های کودکانه، می توانیم به شما معرفی کنیم. برای شنیدن قصه کودکانه در وولک، می توانید به نشانی اینترنتی این وبسایت https://www.voolak.com مراجعه نمایید.

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قصه گویی قصه کودکانه داستان ها قصه گویی قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۹۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفته و ها و ناگفته های معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور

خاطرات شیرینی که عمدتاً در ارتباط با دانش‌آموزان و کمک به آنها شکل می‌گیرد اما مشکلات که تعدادشان هم کم نیست، سال‌هاست ثابت و در حال تکرار است و گویی اراده‌ای برای حل آن ها وجود ندارد.

معیشت، کلاس‌های شلوغ مدارس دولتی و افت کیفیت در این مدارس، دلزدگی و بی‌انگیزه بودن دانش‌آموزان برای درس خواندن به‌دلیل محتوای آموزشی غیرکاربردی و... از جمله مشکلاتی است که ریشه کهن در نظام آموزش و پرورش ایران دارد.

جعفر عالی‌پور؛ دکترای تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی، مدرس  دانشگاه فرهنگیان و دبیر علوم تجربی از استان چهارمحال بختیاری با اشاره به دیدار فرهنگیان با رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس جمهور گفت: در دیدار با رئیس‌جمهور نکات مختلفی از سوی فرهنگیان به‌عنوان مشکلات آموزش و پرورش مطرح شد.

وی افزود: یادگیری در مدارس باید پایدار باشد و اگر می‌خواهیم در سطح جهانی رقابت داشته باشیم باید یادگیری در مدارس مفهومی باشد و این موضوع نیاز به ابزار و وسایل دارد.

مدرس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه یادگیری مفهومی یعنی دانش‌آموز از طریق انجام آزمایش و فعالیت‌های مختلف به دانش برسد نه اینکه بر حفظیات تأکید شود، گفت: یکی از دغدغه‌های معلمان تجهیز مدارس دولتی و اجرای رتبه‌بندی به‌نحو احسن بود که در دیدار با رئیس جمهور ذکر شد.

عالی‌پور ادامه داد: امیدواریم روزی برسد که به‌جای شعار عمل کنیم، هرچه در آموزش و پرورش سرمایه‌گذاری کنیم در تمام جنبه‌های کشور شاهد رشد خواهیم بود.

همچنین سلمان رستمی؛ دانشجوی دکترای تکنولوژی آموزشی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب دغدغه‌های بسیاری در حوزه آموزش دارند و آن را به گوش مسئولان می‌رسانند، گفت: در جلسه دیدار فرهنگیان با رئیس جمهور به‌عنوان سخنران تأکید کردم که تمام جامعه باید به فکر ترمیم و گسترش آموزش و پرورش باشد و اگر این اتفاق بیفتد، توسعه سریع‌تری خواهیم داشت همچنین معلمان باید خودشان را تجهیز کنند تا به درجه علمی بالا برسند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • گفته و ها و ناگفته های معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور
  • هوش مصنوعی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان
  • زبان برنامه نویسی پایتون چیست و چگونه می‌توان آن را یاد گرفت؟
  • طرح «دختران حاج قاسم» نمونه یک کار فرهنگی موثر است
  • مراسم روز معلم متفاوت در مرکز یادگیری دانا
  • نقش موثر معلمان در مقابله با جنگ نرم دشمن
  • عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت ۱۴۰۳
  • یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه کشف شد
  • روش های موثر برای از بین بردن آسیب‌های ناشی از بدخوابی